Kriminella anställs som entrévärdar

DN:s kartläggning visar att inga brott är för grova när kriminella anställs som entrévärdar i Stockholms krogvärld. Här är åtta ytterligare exempel.

30-åring från Huddinge. Jobbade på olika nöjesställen i Stockholms city till och med våren 2007. 30-åringen greps då med narkotika, 100.000 kronor i Securitas-inbundna sedlar och flera automavapen. 30-åringen avtjänar nu tre års fängelse för förberedelse till grovt rån.

31-åring från Hägersten. Har under året jobbat på en bar i nöjesområdet Sofo på Södermalm. Avtjänade fängelse för mord till och med 2005. Knivhögg 1998 en man med 46 hugg och lämnade denne att dö sedan han tagit offrets plånbok. Enligt läkarutlåtande psykiskt instabil.

25-åring från Skarpnäck. Har under året jobbat på krog på Götgatan på Södermalm och dessförinnan på andra nöjesställen i centrala Stockholm. Tidigare dömd för bland annat utpressning och olaga innehav av vapen och handgranater. Nu under åtal för vapenbrott.

28-åring från Solna. Före detta ordningsvakt. Har under lång tid jobbat på olika krogar kring Stureplan och på Södermalm. Dömd för bland annat grovt vapenbrott, narkotikabrott och flera misshandelsfall. Senaste domen är från början av 2007 och gällde misshandel av en kroggäst.

33-åring från Spånga. Har jobbat på flera populära krogar i Stockholms city. Straffad ett dussintal gånger sedan 1990-talets början för bland annat grovt rån, grovt vapenbrott och våldtäkt. Avtjänar nu fängelse för bland annat narkotika- och dopningsbrott.

31-åring från Spånga. Har jobbat på en nattklubb på Kungsholmen. Dömdes 2006 för narkotikabrott, dopningsbrott och våldsamt motstånd. 31-åringen hade ertappats med kokain på nattklubben Spy Bar, där han var gäst. Tidigare straffad för misshandel.

26-åring från Enskede. Har bland annat jobbat på en nattklubb i Vasastan i Stockholm. Avtjänade under 2003 fängelsestraff för narkotikabrott och dopningsbrott. Tidigare straffad för grovt narkotikabrott.

31-åring från Enskede. Har periodvis jobbat på en pub på Götgatan i Stockholm. 2005 dömd till åtta månaders fängelse för utpressning. Koppling till ökänt indrivningsföretag och till ledande medlemmar inom mc-gänget Bandidos.